Categorieen BBQ blog

Zeefeest met tijger garnalen en zeemix

Van alle markten thuis

Als Gerda mij vraagt wat we die avond voor het avond eten zullen maken heb ik één vast antwoord, vlees! Het komt dan ook nooit voor dat er ’s avonds geen vlees op tafel staat. Zo af en toe, met name als we visite hebben of buiten de deur eten, wil er naast vlees nog wel eens vis op tafel verschijnen.

Vanavond eten we bij vrienden. Ook daar gaat de BBQ gewoon aan. Gerda heeft trek in vis en gelukkig staat daar een Weber Master Touch GBS. Dat is een fijne BBQ waar je allround prima mee uit de voeten kunt. GBS staat voor Gourmet BBQ System. De basis hiervan is een rooster wat je voor diverse Weber modellen kunt kopen of krijgt mee geleverd. Het midden kan er uit worden gehaald en dan kun je er een Korean BBQ, poffertjespan, Dutch oven en nog veel meer in hangen.

Zo ook een bakpan waar je alles in kunt bereiden wat anders door het rooster zakt. Gerda heeft nog een aantal reuze zwarte tijger garnalen en die vullen we aan met een mix van zeedieren. Mosselen, krab en garnalen. Voor de volledigheid, er gaat ook vlees op mijn Weber Go Anywhere die mee is. Maar dat beschrijf ik een andere keer.

Zeefeest

De GBS bakplaat heeft een opstaande rand dus kan wat vloeistof hebben. De kolen gaan er direct onder zodat hij lekker hitte krijgt. Na dat de BBQ is opgewarmd gaat er een laag olie op de plaat. We snijden rode peper en kleine schijfjes knoflook. De zwarte tijgergarnalen gaan in de olie met de rode peper en knoflook. Na even draaien we ze en kort daarna gaat de zeemix er achteraan zodat het een echt zeefeest wordt.

Dit gerecht kan maar één bijgerecht hebben. Stokbrood en zelfgemaakte knoflooksaus. Deze saus is een volstrekt ongezond, maar daardoor niet minder lekkere, mix van mayo, crème fraîche, olijfolie, knoflook en peterselie.

Het geheel in de pan heeft maar even nodig en kan dan uit de olie op een bord geschept worden. Een simpel en snel gerecht wat snel een serie goedkeurende geluiden teweeg brengt bij de eters.

Zeefeest met tijger garnalen en zeemix
Mark

Share
Published by
Mark

Recent Posts

Even terug naar de oertijd met een Haxe

Haxe is net een overmaatse drumstick. Deze bovenkant van een varkenspoot is stoer om te…

6 jaar ago

Vlechtbrood als bijgerecht

Makkelijk voorbereid, een complexe uitstraling, een smaak waar je gasten blij van worden en veel…

6 jaar ago

Tri-tip, de nieuwe picanha?

Met de populariteit van picanha stijgt ook de prijs. Tri-tip heeft een vergelijkbare structuur en…

6 jaar ago

Hot devil briketten testen met ribben

De brandstof is een belangrijke basis voor een goede BBQ sessie. Ik ben aan wat…

6 jaar ago

Loaded fries, een Amerikaanse kapsalon

Een variant op de Amerikaanse kapsalon. Loaded fries met pulled pork, BBQ saus, kaas, jalapeño…

6 jaar ago

Pulled pork pizza

Een topcombinatie die zeker vaker terug gaat komen. Voor ieder wat wils wanneer we pulled…

6 jaar ago