BBQ avonturen bij LeBBQ

BBQ voor iedereen

Inmiddels mogen we wel van een trend spreken. Op elke verjaardag zijn er mensen te vinden die in geuren en kleuren vertellen over hun recente creaties op de BBQ en de meeste horeca gelegenheden hebben pulled pork, of een variant daarvan, op de kaart. De BBQ raakt steeds meer ingeburgerd! Zelfs in de winter wordt er steeds fanatieker gebruik gemaakt van dit mooie, en bovenal gezellige, product. De resultaten worden van steeds hoger niveau hoewel we allemaal nog wel eens een deels zwartgeblakerde saté in ons handen hebben. Ook op tv is er aandacht voor allerlei BBQ gerelateerde technieken en er wordt zelfs een spelprogramma omheen uitgezonden.

Als bijzonder fanatieke BBQ’ers zijn we blij dat onze passie steeds breder wordt gedragen. Volgens ons draait BBQ naast lekker bourgondisch genieten namelijk vooral om gezelligheid. Een breder publiek zou daarom ook voor meer gezelligheid moeten zorgen.

Toch lijkt er vaak nog een drempel te bestaan om gewoon eens lekker te gaan
experimenteren op de BBQ. Het zal niet helpen dat als je op tv een mooie steak voorbereid ziet worden, je jezelf net voorneemt om dat ook eens te gaan proberen, maar vervolgens gedemotiveerd raakt omdat een van de betere Nederlandse koks en een wereldkampioen BBQ zich plots buigen over de ‘cuisson’ van het stuk en of het wel juist gesneden is. Is BBQ dan toch weggelegd voor een kleine groep specialisten? Ben ik veroordeeld om de rest van mijn dagen speklappen aan te laten branden?
Absoluut niet! BBQ kan iedereen, als je het maar probeert.

LeBBQ

Wij zijn zelf simpele bourgondiers die het allemaal genietenderwijs aan het ontdekken zijn. Op het LeBBQ blog nemen we jullie graag mee in onze ervaringen. Zonder veel ervaring of dure spullen kun je een heel eind komen, zelfs op een derdehands BBQ van een koningsdag kleedje. We hopen dat jullie iets moois op tafel weten te zetten door het delen van onze ervaringen. Stel je vragen gerust en laat ons weten wat je van de site en informatie vindt of wat het resultaat van je poging was. Misschien heb je zelf wel aanvullingen. Wees niet bang, neem de tijd en geniet vooral.

Bereiding op simpele BBQ
Bereiding op een simpele kolen BBQ