Ongeveer 450 gram voor twee personen. Volgens de nieuwe richtlijnen wat te veel maar die hebben we voor het gemak maar even genegeerd.
Ja, ook wij hebben wel eens geen zin om er een hele spannende exercitie van te maken dus nemen we alle noodzakelijkheden mee de tuin in en zetten we een film op voor de kleine. Onder noodzakelijkheden vallen het vlees, de kerntemperatuurmeter, knoflookboter, stokbrood, bier, borrel en wijn.
Tijdens de bereiding drinken we namelijk graag bier vergezeld van een borrel en tijdens het eten pakken we vaak een lekkere wijn. Zo ook vandaag, lekker gezellig en simpel. De zon schijnt dus het is goed toeven in de tuin.
De chateaubriand wordt vaak iets meer rosé opgediend dus richt ik mij op een kerntemperatuur van 52 graden. Bij 44 graden leg ik hem op directe hitte waar ik de GBS Sear Grate al heb liggen. Dit accessoire van de Weber BBQ Gourmet Systeem lijn is een gietijzeren rooster wat zorgt voor een mooie ruit op je vlees. Deze ruit zorgt ook voor een stukje extra smaak. Bij 51 graden haal ik het vlees er af en leg ik het op een bord. Het gaart nog iets door. Ik gebruik geen folie dus ik verwacht niet dat het veel verder gaart en daarom verwijder ik de sensoren alvast.
Haxe is net een overmaatse drumstick. Deze bovenkant van een varkenspoot is stoer om te…
Makkelijk voorbereid, een complexe uitstraling, een smaak waar je gasten blij van worden en veel…
Met de populariteit van picanha stijgt ook de prijs. Tri-tip heeft een vergelijkbare structuur en…
De brandstof is een belangrijke basis voor een goede BBQ sessie. Ik ben aan wat…
Een variant op de Amerikaanse kapsalon. Loaded fries met pulled pork, BBQ saus, kaas, jalapeño…
Een topcombinatie die zeker vaker terug gaat komen. Voor ieder wat wils wanneer we pulled…