Categorieen BBQ blog

Wilde fazant in de Dutch Oven

Dutch Oven

Sinds kort zijn wij de trotse eigenaar van een Dutch Oven. En zo’n ding is schitterend om naar te kijken maar uiteindelijk komt hij het best tot zijn recht met een lekkere vulling boven een vuur. Een DO is bij uitstek geschikt voor een mooie wild stoofpot dus vanavond gaan we er een wilde fazant in stoppen!

Wilde fazant met bier

We vinden een recept wat er leuk uitziet en gaan op jacht naar de ingrediënten. Gerookt spek, witlof, champignons, rode ui, passie vruchten, aardappelen, wildkruiden, rozemarijn, laurier en kruidnagel. Het bokbier wordt lastig omdat we vanavond glutenvrij moeten koken. Gelukkig heeft Bavaria een glutenvrij bier wat we hiervoor in de plaats gebruiken.

De wilde fazant weegt ongeveer een kilo en komt bij Beef & Steak vandaan. Ik loop heb even na op veertjes en dergelijke maar hij is nagenoeg schoon en ik kan ook geen hagel vinden dus we kunnen snel aan de slag.

Boven het vuur

Eigenlijk stelt het recept niet zo veel voor. Kruid de fazant en wikkel hem in spek. Leg hem in de pan en laat de rest van het receptenlijstje volgen. Eindig met het bier. Hier zijn we gelijk wat afgeweken want volgens ons moet er in een stoofpotje meer vocht dan het recept voorschrijft dus gieten we er 2,5 flesje bier in.

Bij BBQ moet je altijd blijven nadenken en controleren, dat zelfde geldt voor de Dutch Oven want hoewel het recept 1,5 uur voorschrijft krijgen we na ongeveer 45 minuten toch het idee om even poolshoogte te gaan nemen. En dat is maar goed ook want onze wilde fazant is er klaar voor.

Weg fazant

In de woonkamer ruik je de lucht die hoort bij die kenmerkende wildsmaak. Het is dan ook niet voor niks dat de fazant zó weg is. Het is een heerlijk potje maar als we dan iets moeten noemen om te verbeteren is het de cuisson. Waarschijnlijk hebben we de pot te dicht op het vuur gehangen waardoor hij zo snel klaar was. Het vlees was nog niet droog maar het scheelde niet veel. Volgende keer dus langzamer bereiden maar desondanks was het een prima wildschotel!

Wilde fazant in de Dutch Oven
Mark

Share
Published by
Mark

Recent Posts

Even terug naar de oertijd met een Haxe

Haxe is net een overmaatse drumstick. Deze bovenkant van een varkenspoot is stoer om te…

6 jaar ago

Vlechtbrood als bijgerecht

Makkelijk voorbereid, een complexe uitstraling, een smaak waar je gasten blij van worden en veel…

6 jaar ago

Tri-tip, de nieuwe picanha?

Met de populariteit van picanha stijgt ook de prijs. Tri-tip heeft een vergelijkbare structuur en…

6 jaar ago

Hot devil briketten testen met ribben

De brandstof is een belangrijke basis voor een goede BBQ sessie. Ik ben aan wat…

6 jaar ago

Loaded fries, een Amerikaanse kapsalon

Een variant op de Amerikaanse kapsalon. Loaded fries met pulled pork, BBQ saus, kaas, jalapeño…

6 jaar ago

Pulled pork pizza

Een topcombinatie die zeker vaker terug gaat komen. Voor ieder wat wils wanneer we pulled…

6 jaar ago