Onze nieuwe vakantievriend, de Weber Go AnyWhere

Een handzame vriend

Normaal gesproken trekken wij er zo’n twee keer per jaar op uit met de tent. Dat doen we, zoals de meesten, in een periode dat de kans op lekker weer aanzienlijk is. Dit is ook de periode dat er nog meer gebruik gemaakt wordt van de BBQ, hoewel de winter zich daar ook uitstekend voor leent.

Nu is onze kampeer set ingekocht op efficiëntie in gebruik en ruimte. Dat betekent echter niet dat we achterin nog ruimte hebben voor een grote BBQ. Tot nu toe hebben we dat altijd opgelost door onderweg gebruik te maken van wegwerp en opvouw BBQ’s. Een prima oplossing voor het simpele grillwerk maar daar is alles dan ook mee gezegd. Tijd voor een compacte, handzame uitbreiding met veel mogelijkheden en een praktische vorm.

Wat ik normaal erg leuk vind aan de aanschaf van een nieuw speeltje is het proces van het onderzoeken, inlezen en selecteren. Helaas kom ik al snel tot de conclusie dat er eigenlijk maar één deelnemer is, de Weber Go Anywhere. Gelukkig hoef ik voor dit soort investeringen thuis niet zo lang te onderhandelen dus duurt het niet lang voor de pakjesboer weer op de stoep staat.

Weber Go AnyWhere

De WGA, zoals hij afgekort heet, is al enkele jaren een hit in binnen en buitenland. Helaas is hij in Europa enige tijd verminderd beschikbaar geweest. De oorzaak hiervan zou zijn dat de onderkant en zijkanten te veel warmte uitstralen waardoor zelfs de handvatten zouden kunnen smelten. Tegenwoordig wordt de WGA in Europa dus verkocht zonder handvatten aan de zijkant en zit er een hitteschild op om het handvat op de deksel te beschermen.

Voor ons is het compacte van belang dus wij zijn blij met het ontbreken van de handvatten. De BBQ heeft, in tegenstelling tot zijn succesvolle broers, een rechthoekige vorm. Voor het inpassen achterin de auto tussen allerlei tassen is dit veel efficiënter. De poten kun je omslaan zodat het deksel op zijn plek blijft tijdens transport.

Weber Go AnyWhereEr zitten twee roosters boven in de deksel en de metalen profielen onderaan de bak verhullen gaten voor de toevoer van lucht van onderen. Van binnen zijn er twee roosters te vinden en een aluminium schaal. Op het onderste rooster leg je de houtskool. Doordat dit iets boven de bodem hangt is er ruimte voor een luchtstroom onderlangs wat je ontbranding bevordert. De aluminium schaal ligt er onder en vangt vuil op en beperkt de stralingswarmte die aan de onderkant wordt doorgegeven. Het rooster bovenin biedt een oppervlakte van 41 x 25 cm voor een lekker stuk vlees. Het is duidelijk dat aan alles gedacht is in een zeer degelijk ontwerp.

Op diverse BBQ fora blijkt dat ook wel. De Weber Go AnyWhere heeft een bijzondere status en is met recht in de schuur van heel veel BBQ fanatiekelingen terug te vinden. Niet alleen voor onderweg maar ook als aanvulling op de “hoofd BBQ”. Denk bijvoorbeeld aan het roosteren van spiesjes op de WGA terwijl je wacht tot je varkensschouder gereed is. Maar andersom gebeurt ook regelmatig want de kleine krachtpatser kan prima zelfstandig een picanha aan.

Testen

De Belgische Ardennen blijken een prima omgeving voor een paar dagen testen. Met het gezin en enkele familieleden belanden we op een camping waar we snel opbouwen en daarna enthousiast op zoek gaan naar vlees. Helaas is alles wat afgelegen dus moeten we het doen met de lokale supermarkt. Daar liggen diverse worstjes, spiezen en wat interessant ogende hompen vlees te wachten.

Van de eerste twee nemen we een selectie mee en deze vullen we aan met een côte à l’os. Dat is een stuk entrecote met het bot er nog aan. Van de prijs schrik ik een beetje, die is veel te laag voor dit stuk vlees. Als dat maar goed gaat…

Weber Go AnyWhere zijkantWe eten met 8 man, waarvan 2 vegetarisch. De ruimte op het rooster is hiervoor ruim zat. Tot 8 vleeseters zou ik zo aandurven, daarboven wordt het krap tenzij je wat meer geduld hebt. Met de roosters open zijn de kolen in een mum van tijd aan en produceren ze een flinke bak hitte. Wat opvalt is dat de bodem helemaal niet zo heet wordt. Pas wel op de horizontale schuiven die de lucht toevoer onderin regelen. Deze worden heel snel heel heet. Daar heb ik enkele dagen van kunnen nagenieten. Zorg dat je alleen gebruik maakt van het handvat en voor de rest een handschoen of ander gereedschap inzet.

Oh, de deksel zelf wordt trouwens ook heet. Het is heel leuk dat de BBQ op pootjes staat en daarmee het gras spaart, als je dan vervolgens de deksel ernaast legt heb je alsnog gebakken gras.

Aanrader

Die avond en de avonden erop hebben we uitgebreide testen uitgevoerd met diverse stukken vlees en vis. Zowel direct als indirect geven goede resultaten. De temperatuur is goed te regelen en hij is makkelijk schoon te maken.

De côte à l’os had een mooie garing maar helaas bleek de kwaliteit van het vlees toch wat tegen te vallen. De test groep prikte daar gelukkig doorheen en rekende het niet de BBQ aan. Het eind oordeel is helder. Voortaan is de Weber Go AnyWhere van harte welkom op vakantie.

ôte à l'os op de Weber Go AnyWhere

 

Onze nieuwe vakantievriend, de Weber Go AnyWhere
Tags:     

4 gedachten over “Onze nieuwe vakantievriend, de Weber Go AnyWhere

  • 21 juli 2017 om 09:50
    Permalink

    WGA Deksel op het gras leggen ? er zitten toch haakjes ad binnenkant die je op de rand kunt hangen.
    heel veel mensen weten dat niet 🙂

    Beantwoorden
  • 21 juli 2017 om 13:36
    Permalink

    Hallo Geert, goede tip! Ze waren mij inderdaad niet als zodanig opgevallen. Als ik de boekjes bekijk lijken er verschillende uitvoeringen te zijn van de haakjes. In het boekje staat namelijk een haakje op de tekening en in mijn WGA zitten twee oogjes. Dank je wel voor je aanvulling!

    Beantwoorden
  • 21 juli 2017 om 13:38
    Permalink

    En ook bedankt voor je compliment! Je kunt je aanmelden voor updates of ons volgen op Facebook, we gaan zo direct weer wat lekkers maken :).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.