Konijn en wilde haas met bacon en cognac

Konijn en wilde haas

Aan het eind van een dag klussen snel de super in om nog even wat lekker vlees te scoren. Dan heb je maar één ding voor ogen, zo snel mogelijk, zo lekker mogelijk eten. En toen lagen daar de konijnenbouten.

Thuisgekomen nog eens goed in het vlees verdiept en toen bleek dat konijn nét even wat langer nodig heeft omdat het anders droog wordt. Gelukkig hadden we nog veel meer meegenomen dus konden de bouten in de vriezer.

Nu een week later gaan we ze dan toch bereiden. Omdat de bouten alleen niet genoeg zijn voor het gezelschap heb ik ze aangevuld met wilde hazenbouten. Een interessante combinatie.

Hazenpeper met bacon en cognac

Dat is de titel van een recept op de site van Beef & Steak. Klinkt goed dus we nemen een hele tas met ingrediënten mee naar de vrienden waar alles gaat plaatsvinden.

De konijnenbouten en de wilde hazenbouten worden ontdaan van botten, gaan in stukken en smeren we in met peper, zout en bloem. We braden bacon aan in onze nieuwe Dutch Oven en doen daar ui bij. De pan gaat weer leeg zodat de konijn en de haas er in kunnen.

Even later gaat de cognac er in en die laten we even slinken. Vervolgens gaan de bouillon, wijn, citroen, tijm, rozemarijn, piment bessen, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblad en de zout en peper er achteraan. De bloem gebruiken we later om de saus in te dikken.

Na iets meer dan een uur filteren we alles uit de saus om deze met de bloem te kunnen mengen. Als de saus is ingedikt kan hij over de stukken haas en konijn worden gegoten.

Sexy is anders, maar het smaakt prima

Wilde haas en konijnIk heb in het verleden gerechten gemaakt met een meer sexy uitstraling. Gelukkig hoeft dat niet altijd wat te zeggen.

We hebben er gebakken aardappeltjes met knoflook en Provençaalse kruiden bij en een eiersalade. Omdat het konijn tam is heeft het meer vet en is het malser. Daarentegen heeft tam vlees minder smaak dan een stuk wild vlees. Het leuke is dat het konijn de smaak van de wilde haas heeft overgenomen waardoor je een interessante en vooral lekkere combinatie krijgt.

En dat is maar goed ook want we hebben voor op korte termijn een wilde hazenrug liggen. Ik ben benieuwd!

Wilde haas en konijn in de DO

Konijn en wilde haas met bacon en cognac
Tags:         

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.