Schnitzelrolletjes met cranberry en brie

Schnitzelrolletjes

Het is een gewone doordeweekse dag en dan hebben we doorgaans niet de tijd om grote stukken bereiden. Op zoek naar iets wat sneller klaar is oppert Mark dat ik misschien varkenslappen kan gaan rollen. Dat vind ik wel een goed idee en koop daarom bij onze plaatselijke slager drie ongepaneerde schnitzels. Als vulling kun je er natuurlijk van alles in doen, maar ik kies voor wat ham, brie en verse cranberries.

Op elke schnitzel leg ik een plakje ham over de hele lengte. Het iets bredere gedeelte beleg ik vervolgens met plakjes brie en doormidden gesneden cranberries. Dan is het nog een kwestie van oprollen en opbinden met draad. Ze zijn klaar voor de bbq.

Onze maag is natuurlijk niet gevuld met enkel schnitzelrolletjes. Daarom maken we er zwart geblakerde prei en mijn aardappeltjes uit de oven bij. Voor de aardappeltjes kieper je wat krieltjes met verse knoflook en provencaalse kruiden door elkaar met wat olie. Even een half uurtje in de oven en klaar is Kees. Tip: Serveer de aardappeltjes met eiersalade, echt een heerlijke combinatie.

Zwartgeblakerde prei

Terwijl mijn oven z’n werk doet gaan de prei en rolletjes buiten op de BBQ. De prei gaat met wat peper en zout op directe hitte. Deze draai je telkens net te laat zodat hij rondom netjes is aangebrand. De schnitzelrolletjes gaan, ook met peper en zout, indirect zodat de binnenkant rustig kan garen en de buitenkant niet te hard gaat. Na een tijdje gaan ze nog even snel op directe hitte.

De prei ziet er wat onsmakelijk uit als hij uiteindelijk op je bord ligt. Maar als je de buitenste laag open snijdt zul je een boterzachte binnenkant aantreffen, die ook nog eens heerlijk smaakt. Ook de rolletjes zijn uitstekend gelukt. Aangevuld met de aardappeltjes hebben we weer een heerlijke maaltijd. Het concept van de schnitzelrolletjes gaan we zeker op terugkomen want dit vraagt om variaties.

Schnitzelrolletjes

Schnitzelrolletjes met cranberry en brie
Tags:             

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.