Flinke gevulde beer bottle burgers

Beer bottle burgers

Wat een goed idee! Een trampoline in de tuin, maar dan wel een grote! En ingegraven. Tijd om de hulptroepen in te schakelen en die willen daarna natuurlijk wat eten.

Na een dagje noeste arbeid wilden we wel stevige kost op tafel zetten. Omdat we verder de hele dag aan het werk waren moest het wel iets zijn waar geen uren werk in zit. En je dan klinken beer bottle burgers als een prima optie.

Ik heb voor elke burger 200 gram half om half gehakt gebruikt. Dit heb ik gekruid met uienpoeder, paprikapoeder, peper, zout en BBQ saus. Vervolgens heb ik er gehaktballen van gedraaid. Om het gat te creëren heb ik gebruik gemaakt van een kruiden potje. Je duwt deze midden in de bal en drukt vervolgens de randen naar beneden. Het resultaat waren een soort gehakt bakjes.

Normaal gesproken gebruik je wat meer gehakt en een bierflesje (vandaar de naam) in plaats van een kruidenpotje maar dan wordt het wel een enorm ding. Zelfs met 200 gram heb je aan een beer bottle burger een flinke kluif.

Vervolgens heb ik het gehakt ingepakt met plakjes spek waarna het flesje er uit mocht. Van de plakjes pasten er telkens precies 2 rondom met 1 á 2 centimeter overlap. Tijdens de bereiding zagen we dat de eindjes wat krullen dus de volgende keer zorg ik voor wat meer overlap.

Tempo

Wij houden erg van een hamburger met gebakken ei en daarom heb ik in elk gat een eitje laten vallen. De bovenkant heb ik bestrooid met wat geraspte kaas en toen waren ze gereed voor de BBQ.

Vanwege de dikte heeft Mark de burgers indirect op het rooster gelegd. Op de kolen is een klein beetje beukenhout gestrooid voor de extra smaak.

Na een intensieve dag moet het eten niet te laat worden opgediend en daar kwamen we een beetje in de knel. Na 45 minuten leek de burger zelf wel klaar maar met name de kaas laag drilde nog wat door het eiwit wat er onder zat. En als ik ergens een hekel aan heb is het eiwit wat niet goed gestold is. Om er wat vaart in te krijgen heeft Mark de burgers verplaatst naar de directe hitte.

Volle buik

Naast de BBQ had ik Turks brood en wat partjes tomaat klaar staan dus toen ze er vanaf kwamen was het een kwestie van stapelen. De tomaten maken het sappig en door de vulling is er voldoende smaak waardoor we saus niet nodig vonden en ook niet hebben gemist.

Het waren erg lekkere burgers maar doordat ze haastig zijn afgemaakt was het gehakt wat droog. Volgende keer toch maar wat eerder beginnen en rekening houden met minimaal een uur low & slow bereiding.

Opvallend was wel dat zelfs de grootste eter na 1,5 burger stopte met eten. Wat betreft de stevige maaltijd is de missie dan ook dik geslaagd!

Uiteraard zijn er ook nog een heleboel andere opties voor de vulling. Genoeg redenen voor een nieuwe poging.  We komen er op terug!

Beer bottle burgers

Flinke gevulde beer bottle burgers
Tags:         

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.